Med BERGENSFJORD från Hirtshals till Bergen

Gjort en spännande resa du vill dela med dig av?
Skriv ett spännande resereportage, och dela med dig av tips, bilder och upplevelser!
Post Reply
User avatar
Risberg
Posts: 1173
Joined: 10 Feb 2022 19:41

Med BERGENSFJORD från Hirtshals till Bergen

Post by Risberg »

9. april tog jag BERGENSFJORD från Hirtshals till Bergen. Vinden var hård och vågorna höga, och alla andra färjeleder mellan Hirtshals och Norge hade ställts in. En olyckskorp, en siddis (Stavangerbo), gick och kraxade att även BERGENSFJORDs tour komme att ställas in: Lykke te' den som skal legge til her i detta veret. Jag kunde inte låta bli att härma honom när färjan, helt utan problem, lagt till i färjeläget i Hirtshals.

Det gungade ganska ordentligt men hon uppförde sig fint i sjön. Alla passagerare var tämligen oberörda av sjögången. Färjan var angenämare att åka med än VIKING GRACE (för att inte tala om VIKING GLORY) men hade bara en enda hiss. Standard färjehytt. En verklig gourmetrestaurant, med förhandsbeställd middag, med service som på DFDS' Marco Polo-restauranter på 1990-talet. BERGENSFJORD är danskflaggad, liksom personalen ombord. Trevlig bar/uppehållsrum i fören (litet som på TT-Line's AKKA och PETER PAN). Trevlig frukostbuffet av norsk hotellfrukoststandard i aktern.

Mellan Stavanger och Bergen gick vi inomskärs. Taxfreeförsäljningen mellan dessa båda norska städer löste man så, att biljetten avgjorde hvad passageraren kunde köpa. Efter sjutton timmar var vi framme i Bergen.

Image

Hyttkorridor

Image

Sidogång

Image

Sittutrymme

Image

Frukostbuffetmatsalen

Image

Baren (dansrestaurant på kvällen] i fören
User avatar
Risberg
Posts: 1173
Joined: 10 Feb 2022 19:41

Re: Med BERGENSFJORD från Hirtshals till Bergen

Post by Risberg »

Taxfree-priserna, som har varit bra hos Fjord Line, var nu inte riktigt lika löjligt höga som på VIKING GLORY och VIKING GRACE, men inte långt ifrån, och Oliver Twist tuggtobak kostade mer än hos Kungsportens tobksaffär i Göteborg.
Post Reply