Page 1 of 2

Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 09:22
by Magnusson
Nya Ålands tidning rapporterar idag om att Amorella säljs till Corsica Ferries för 19,1 miljoner Euro. Leverans i oktober. Sorgligt men väntat.

https://www.nyan.ax/nyheter/amorella-sa ... oner-euro/

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 09:29
by Mumin
Såg det just på Yle:
https://svenska.yle.fi/a/7-10019321?utm ... n=ylefiapp

Det var inte alls roligt!

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 09:30
by Trossen
Vad skall man säga om priset? Bra/dåligt?

Tråkigt givetvis men det ingick i kalkylen till Glory att Amorella skall säljas, oundvikligt således. Dock försvagas Helsingforslinjen ånyo - för hur länge?

Splitbåtarna har varit mina favoriter på Östersjön så det känns tråkigt att de försvinner, men Gabriella är kvar och Isabelle (vad som nu blir hennes öde)

https://www.vikingline.com/press-room-o ... AEA487A37A

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 10:23
by M.H
Tråkigt men det är väl enligt hur man tänkt sig , i nästa steg är hur Cinderella skall sysselsättas och det har man ju kommunicerat att hon passar utmärkt på Stockholm-Helsingfors. Här kommer ju Birka Stockholm in som en eventuell ersättare till Cinderella om priset är rätt i VLs ögon. Spännande

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 10:58
by Mumin
I princip kan Cinderella ju passa på linjen Helsingfors-Stockholm. Men Amorella har 970 lm emot Aktuellt 760 lm på Cinderella. Där krävs nog justeringar. Redan 970 lm är inte alltför mycket...

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 11:32
by Mistluren
Vet inte om det är att klassa som konspirationsteoretiskt. Men min farhåga är att det finns en tyst överenskommelse mellan VL och Tallink om att den senare avvecklar Stockholm-Åbo mot att den förra avvecklar Stockhom-Helsingfors.

Cinderellas framtida placering kommer att ge en vägledning om hur det är med det.

Tycker att man fick ett bra pris för Amorella.

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 11:57
by M.H
Mumin wrote: 05 Aug 2022 10:58 I princip kan Cinderella ju passa på linjen Helsingfors-Stockholm. Men Amorella har 970 lm emot Aktuellt 760 lm på Cinderella. Där krävs nog justeringar. Redan 970 lm är inte alltför mycket...
Cinderella behöver anpassas så att bildäcket kan användas maximalt, jag vet inte om hon kan behöva utvändiga sponsoner. Hanses sa för något år sedan att VL inte skulle ha några problem att sysselsätta Birka vid ett ev köp men man tycks vara ganska långt ifrån varandra gällande priset o andra sidan är det väldigt dyrt för Eckerö att ha Birka upplagd

Re: Amorella säljs

Posted: 05 Aug 2022 23:14
by Mistluren
Till Shipax säger Hanses att Gabriella skall gå ensam under vintern och sedan skall ma utvärdera strategiska alternativ för linjen.

Betyder det att man skall vänta och se om man får rätt pris för Gabriella?

Re: Amorella säljs

Posted: 06 Aug 2022 00:22
by M.H
I Hbl säger Hanses att ett nybygge inte är omöjligt och enligt Hanses kan en beställning vara något år bort med några års byggtid.. verkar otroligt..

Re: Amorella säljs

Posted: 06 Aug 2022 06:05
by Mistluren
Det verkar i varje fall inte vara aktuellt att sätta in Cinderella på Stockholm-Helsingfors den kommande vintern.

Skall emellertid bli intressant att se vad som händer med Cinderella. Tyvärr gör den bristande konkurrensen, med Galaxy och Birka borta att man nu har möjligheten att ställa in turer utan att riskera att passagerarna går till någon annan. Kanske får vi helt enkelt se henne liggande under vardagarna?

Att göra så är förmodligen ett säkrare kort än att sätta in henne på Helsingfors eftersom det dels håller Tallink nöjda, dels kanske avskräcker Ecekerö från en återstart med Birka?